Zbog napada na zaštitare
0

Sprema se krivična prijava protiv imigranata

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Služba za poslove sa strancima BiH podnijeće naredne sedmice Tužilaštvu BiH krivične prijave protiv alžirskog državljanina Gacija Nurudina i državljanina Iraka Zajeda al Gertanija zbog fizičkog napada na službenike obezbjeđenja u Imigracionom centru u Istočnom Sarajevu, prilikom kojeg su tri službena lica povrijeđena.

Kako Srna danas saznaje u Službi za poslove sa strancima, u toku je dokumentovanje ovog krivičnog djela.

Za napad na ovlaštena službena lica u vršenju službene radnje Krivičnim zakonom BiH zaprijećena je zatvorska kazna u trajanju od tri mjeseca do više godina. 

Grupa imigranata izazvala je u ponedjeljak uveče u Imigracionom centru incident u kojem su povrijedili tri službenika i pričinili materijalnu štetu. 

Incident je počeo kada je Ahmed Maji pokušao na silu izaći iz muškog odjeljenja, ne poštujući kućni red, u čemu je spriječen uz objašnjene da će izaći vani zajedno sa ostalim korisnicima Centra.

U toku incidenta Al Gertani je, između ostalog, službenike obezbjeđenja gađao stolicom, dok ih je Gaci gađao telefonskom govornicom koju je iščupao sa zida.

Gacija su bezbjednosni organi BiH proglasili prijetnjom po nacionalnu bezbjednost i dovođen je u vezu sa terorističkim napadom u Bugojnu.