Išarali mu auto i zgradu
0

Sportskom komentatoru Dragiši Ćorsoviću prijete smrću

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Vulgarne prijetnje smrću upućene su noćas novinaru Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) i sportskom komentatoru Dragiši Ćorsoviću, javlja dopisnik Srne.

Grafiti sa prijetnjom smrću i vulgarnim izrazima ispisani su na Ćorsovićevom automobilu i na zidu zgrade u Istočnom Sarajevu u kojoj novinar stanuje.

"Ne znam ko mi je ovo uradio, niti zašto. Nemam neprijatelja u životu, bavim se sportskim novinarstvom, ali sigurno je da me ove poruke neće poremetiti, iako sve ovo nije nimalo prijatno. Isto tako sigurno je da ću se znati odbraniti od bilo koga ko stoji iza ovog napada na moju ličnost", rekao je Ćorsović Srni.

On je podsjetio da je u utorak uveče komentarisao fudbalsku utakmicu Partizan - Arsenal,  a u srijedu naveče snimak utakmice Inter - Werder. 

"Sinoć sam na sarajevskom aerodromu dočekao potpredsjednika Fudbalskog sati BiH Bogdana Čeka po povrtaku iz Ciriha. Kući sam se vratio oko 22.30 sati i nisam primijetio ništa neobično. Kada sam jutros oko 7.15 sati krenuo na posao, ugledao sam uvredljive, zaprepašćujuće poruke ispisane flomasterom na mom autu", rekao je Ćorsović.

Od kolega je kasnije saznao da su grafiti "Ubij Dragišu Ćorsovića, baliju'' ispisani za zidu zgrade u kojoj stanuje. 

Na automobilu su bile ispisane poruke "Mrtav si p.... balijska" i "Mrtav si p.... turska".
Policija je izvršila uviđaj.