Crna hronika
42

Spahović se branio šutnjom, Adrović tvrdi da mu oštećeni duguje 400.000 KM

Klix.ba
Izo Spahović
Izo Spahović
Izo Spahović i Amar Adrović, koji su u utorak uhapšeni u okviru akcije Federalne uprave policije, branili su se šutnjom odnosno negiranjem krivice za krivična djela koja im se stavljaju na teret.

Ovo je za Klix.ba potvrdio advokat Omar Mehmedbašić koji je dodao da se Adrović brani informacijom o posjedovanju ugovora po kojem mu oštećeni duguje oko 400.000 konvertibilnih maraka.

Podsjećamo, pripadnici Federalne uprave policije po naredbi Općinskog suda u Sarajevu uhapsili su danas u sarajevskom naselju Bistrik Izedina Izu Spahovića (1963.) i Amara Adrovića (1978.) zbog iznude milion konvertibilnih maraka.

Uhapšene osobe se dovode u vezi s krivičnim djelom "Iznuda" i "Ugrožavanje sigurnosti", na način da su u prethodnom periodu uz ozbiljne prijetnje po život i imovinu, iznudili oko milion KM od oštećenog E.S. iz Gradačca. Oštećeni je osumnjičenim osobama radi pružanja navodne "zaštite" na mjesečnom ili sedmičnom nivou bio prinuđen predavati novčane iznose od 3.000 do 20.000 KM ili euro valute, na različitim lokacijama na području Tuzlanskog kantona ili KS, a koje osumnjičeni prethodno odrede.

Takodjer, uhapšeni se terete za ometanje istrage ubistva Amila Geca.

Prilikom pretresa u porodičnoj kući Spahovića u naselju Bistrik, pronađeni su mobilni telefonski aparati i SIM kartice koji su korišteni za izvršenje predmetnih krivičnih djela, notesi, evidencije, određena količina novca, vatreno oružje i određena količina municije, opojna droga "extazi" te drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s navedenim i drugim krivičnim djelima.