Crna hronika
21

Sokočaninu iz glave izvađen ekser dužine deset centimetara

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Doktori fočanske bolnice uspješno su izvadili ekser dužine deset centimetara iz glave pacijenta Jova Ećimovića (66) sa Sokoca, koji se povrijedio čisteći staru pušku.

U fočansku bolnicu Ećimović je stigao sinoć oko 19.00 sati u svjesnom stanju, a ljekari su tek nakon rendgenskog snimka ustanovili da se u glavi nalazi metalni predmet, koji je tupim vrhom iznad desnog oka probio čeonu kost, sinuse i očnu duplju.

Hirurg Miro Obrenović rekao je da su uspjeli da odstrane strano tijelo, pri tom ne oštetivši nijednu strukturu koja prethodno nije bila oštećena.

"Sve je proteklo u najboljem redu, uspjeli smo rekonstruisati sve regije, pacijent vidi i na to oko. Na naše iznenađenje, nije došlo do oštećenja vitalnih struktura ni očne jabučice. Ovo je nešto što se rijetko kada, pa skoro i nikada ne sretne u karijeri", istakao je Obrenović.

Ećimović priča da je čistio zarđalu pušku u kojoj je bio zaglavljen metak.

"Čekićom sam sa strane udarao da me ne bi moglo dohvatiti, a taj dio kojim sam ja udarao, on je aktivirao kapislu i vjerovatno dobio rikošet. Vidim najedanput me krv zalije", rekao je Ećimović.

On je zahvalio ljekarima u Foči za stručnu intervenciju, kojom mu je spašen vid.