Nesreća na magistralnom putu M-17
0

Smrtno stradao pješak u Golubinji kod Žepča

Klix.ba
Foto: ZEDA
Foto: ZEDA
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros u 05:10 sati, na dijelu magistralnog puta M-17 u mjestu Golubinja kod Žepča smrtno je stradao pješak, saopćila je služba MUP-a ZDK.
Foto: ZEDA
Foto: ZEDA
Pješak, još uvijek utvrđenog identiteta, smrtno je stradao u teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila jutros u 05:10 sati na dijelu magistralnog puta M-17 koji prilazi kroz naselje Cvijanovići, u mjestu Golubinja kod Žepča.

Prema prvim informacijama u nesreći su sudjelovala četiri vozila BMW, registarskih oznaka 229-T-179, kojim je upravljao T.D., putnički automobil Mercedes, sa registarskim tablicama 098-J-154, koji je vozio D.N., golf-2, registarske oznake 631-T-280, sa vozačem P.M., i Škoda Octavia, za sada ne utvrđenih registarskih oznaka.

 Do nesreće je došlo u za sada službeno još neutvrđenim okolnostima, ali se nagovještva da je nastradali nepoznati pješak pod nerazjašnjenim okolnostima našao se na kolovozu magistralnog puta, kada ga je zakačio automobil BMW, koji se kretao u pravcu Žepča. Nakon prvog udara na nastradalog su pod okriljem mraka, jer se udes desio u ranim jutarnjim satima, oko 5:10 sati, najvjerovatnije naletili još neki automobili koji su sudjelovali u nesreći, što će utvrditi istražne radnje.
Foto: ZEDA
Foto: ZEDA
Uviđajne radnje obavili su pripadnici policije MUP-a ZDK na čelu sa dežurnim kantonalnim tužiocem, koji je dao nalog da se obavi obdukcioni nalaz nastradale osobe. Obdukcija za sada nepoznatog lica obaviće se na odjelu patologije tuzlanskog Kliničkog centra. Istražne radnje oko utvrđivanja okolnosti pod kojima se dogodila ova nesreća su u toku, a konačnu riječ dati će eksperti saobraćajne struke nakon obavljenih vještačenja, koja je zatražilo Kantonalno tužilaštvo ZDK.