Crna hronika
0

Službenici jedinice Granične policije Gorica pronašli 15 biljaka kanabis sative

FENA
Službenici Jedinice Granične policije Gorica su u srijedu u Osoju u općini Posušje na širem lokalitetu visoravni Zavala otkrili zasad 15 zeljastih biljaka, visine 100 -120 centimetara koje svojim izgledom i mirisom asociraju na biljku kanabis sativu, saopćeno je danas iz Granične policije BiH.

O ovom događaju obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Širokom Brijegu koji je naredio da se poduzmu istražne radnje, izuzmu sporne biljke i dostavi službeni izvještaj.

DRŽAVLJANIN SRBIJE OTKRIVEN U ILEGALNOM PRELASKU U BiH U blizini državne granice u rejonu Vlahinje, u općini Bileća, 2. augusta u 13.15 sati službenici Jedinice Granične policije Trebinje u ilegalnom prelasku državne granice otkrili su državljanina Republike Srbije.

Riječ je o K.A., rođenom 1958. u Leshanu u općini Peć (Kosovo), a koji je posjedovao UMNIK-ov pasoš. Njemu je izdan prekršajni nalog i izrečena kazna od po 150 KM zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o kretanju i boravku stranaca i azilu.

Istog dana uz zahtjev za izdavanje rješenja o protjerivanju stranaca s teritorije BiH K.A. je predan Službi za poslove sa strancima - Terenski centar Trebinje.