Crna hronika
18

Slučaj Dženan Memić: Ponovo određen pritvor za Ljubu i Bekriju Seferovića

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kantonalni sud u Sarajevu ponovo je odredio jednomjesečni pritvor za Ljubu i Bekriju Seferovića, nakon što su uhapšeni zbog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa i neukazivanje pomoći povrijeđenoj osobi u saobraćajnoj nesreći.

Nakon što je Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu, poslije žalbe advokata Omara Mehmedbašića ukinulo pritvor Ljubi Seferoviću, Vasviji Sejdović i Bekriji Seferoviću pripadnici MUP-a KS po nalogu Tužilaštva KS ponovo su uhapsili Ljubu Seferovića i Bekriju Seferovića.

Ubrzo nakon njihovog hapšenja Tužilaštvo KS je zatražilo određivanje mjere pritvora, a Kantonalni sud u Sarajevo ponovo im je odredio pritvor. To je za Klix.ba potvrdio advokat Ljube Seferovića Omar Mehmedbašić.

Ljubi Seferoviću pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva, utjecaja na svjedoke, prikrivanje dokaza, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela te što bi njegovo puštanje moglo dovesti do uznemirenja javnosti.

Ljubo Seferović je osumnjičen za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i ne ukazivanja pomoći prilikom saobraćajne nesreće.

Za Bekriju Seferovića pritvor je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. On je osumnjičen za krivično djelo sprječavanje dokazivanja krivičnog djela.