U životnoj opasnosti
0

Slovenskom paraglajdisti amputirane obje noge

Piše: N. J.
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Slovenskom paraglajdisti Simonu Vogrinecu su u ponedjeljak navečer ljekari u bolnici Koševo morali amputirati obje noge, a njegovo stanje je i dalje veoma teško, potvrđeno je za Sarajevo-x.com u bolnici Koševo.

"Pacijentu su amputirane lijeva natkoljenica i desna potkoljenica. Životno je ugrožen i pod stalnim nadzorom ljekara", rekla nam je Biljana Jandrić, glasnogovornica KCUS.

Tokom jučerašnjeg dana se spominjalo da bi Vogrinec mogao biti izmješten u Sloveniju na liječenje, ali se od toga odustalo jer mu se dodatno pogoršalo zdravstveno stanje.

"Imali smo namjeru izmjestiti ga u Sloveniju, kako bi mu tamo bile urađene amputacije, no zbog njegovog zdravstvenog stanja to smo ipak morali ovdje učiniti. Zasad nema govora o bilo kakvom njegovom izmještanju te će i u narednih barem sedam dana ostati u bolnici Koševo", dodala je Jandrićeva.

Nesreća se dogodila u nedjelju popodne kad je Vogrinec s prijateljem sletio paraglajderom u minsko polje na obroncima Jahorine. Na minu je nagazio kad su se vraćali na vrh.