Pozitiva(c) dana
0

"Skuter" se nastavio na "Kastel"

Sarajevo-x.com
Foto: InfoBrcko.com
Foto: InfoBrcko.com
Nakon što je Državna agencija za istrage i zaštitu za vikend razotkrila najveću koruptivnu hobotnicu u državnim strukturama, što je rezultitalo privođenjem i pritvaranjem visokih politcijskih i političkih dužnosnika, policija Brčko Distrikta je nastavila sa stajanjem ukraj kriminalu.

U akciji "SKuter" koju je izvela policija Brčko Distrikta, uhapšeno je 22 osobe a još 15 ih je privedeno na saslušanje. Uhapšeni se sumnjiče za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet 4,4 kilograma raznih droga.

Goran Lujić, šef Policije Brčko Distrikta BiH.precizirao je da je pretreseno 39 stambenih jedinica od čega osam stanova i 31 kuća, te 13 vozila. Pronađeno je i oduzeto 4,4 kilograma droge od čega dva kilograma marihuane i 2,4 kilograma heroina, ekstazija i drugih vrsta narkotika, zatim više mobilnih telefona, dva pištolja, sedam ručnih bombi, značajna količina municije.

"Skuter" nije po svome značaju kao "Kastel", ali je itekako pohvaliti rad istražnih organa na razotkrivanju svih vrsta kriminala, bilo da je riječ o zloupotrebi službenog položaja, ili "tek" borbi protiv pošasti narkomanije. Potrebno je istaći da su brčanskim policajcima pomagali kolege iz drugih dijelova BiH, što pokazuje kojim pravcem treba ići u osiguravanju reda i mira u našoj državi.