Tragedija u Sižju kod Lukavca
0

Sjekirom usmrtio suprugu pa sebi presjekao arterije

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Na vanrednoj pres-konferenciji u Kantonalnom tužiteljstvu Tuzla, koja je održana sinoć oko 19 sati, saopćeno je da je obdukcija pokazala da je u slučaju bračnog para Mišković u Sižju u pitanju ubistvo, a potom i samoubistvo.

Po naredbi kantonalnog tužitelja, beživotna tijela supružnika su nakon završenog uviđaja, prevezena u prostorije Komemorativnog centra Tuzla, gdje je obavljena obdukcija.

Ustanovljeno je da su Milici smrtonosne rane nanesene sjekirom u predjelu glave te da je nakon toga njen suprug Vlado izvršio samoubistvo. Rane su mu pronađene u predjelu nogu gdje je presjekao arterije stopala. Po riječima dežurne tužiteljice podlegao je od posljedica gubljenja velikih količina krvi.

Podsjećamo, 21. marta oko 14.30 sati PS Lukavac zaprimila je prijavu da su u naselju Sižje, općina Lukavac, u porodičnoj kući pronađena beživotna tijela Milice Mišković, rođena 1946. i njenog supruga Vlade Miškovića, rođen 1925. O događaju je obaviještena kantonalna tužiteljica Dženeta Hadžić, koja je zajedno sa službenicima Sektora krimpolicije MUPTK-a izvršila uviđaj na licu mjesta.