Crna hronika
0

Šipovo: U pretresu pronađeno oružje i novac

SRNA
Policija je u okviru akcije "Svitanje" u Šipovu pronašla veću količinu naoružanja kod osobe sa inicijalima P.S, za koju se sumnja da je izvršila neovlaštenu proizvodnju i promet droge.

Akciju su juče proveli pripadnici Federale uprave policije i Centra javne bezbjednosti (CJB) Banja Luka.

Prilikom pretresa pronađene su i privremeno oduzete dvije bejzbol palice, šest mobilnih telefona sa pripadajućim sim karticama, pet novčanica u apoenima od 500 eura, 10 novčanica u apoenima od 100 eura, 12 novčanica u apoenima od 50 eura, navodi se u saopštenju CJB Banja Luka.

Oduzeti su i pištolj "CZ" kalibra 7,65 milimetara sa okvirom i 15 metaka, pištol kalibra 7,65 milimetara sa okvirom i šest metaka, pištolj kalibra 6,35 milimetra sa okvirom i tri metka, 15 metaka kalibra 7,65 milimetara, skraćena lovačka puška, 25 metaka kalibra 12 milimetara, puška "M48" kalibra 7,9 milimetara sa 34 metka.

U toku pretresa porodične kuće, policija je uočila da se na automobilu Renault nalaze austrijske registarske oznake za koje postoje osnovi sumnje da su predmet falsifikovanja, koje su uz potvrdu privremeno oduzete.

Dalji rad na dokumentovanju i dokazivanju krivičnog djela bit će nastavljen u saradnju sa Federalnom upravom policije, navodi se u saopštenju.

Akciju "Svitanje" organizovala je travnička Ispostava Federalna uprave policije, na osnovu naredbi za pretres Okružnog suda Banja Luka i Osnovnog suda Mrkonjić Grad.