Organizirani kriminal
0

SIPA uhapsila četiri osobe, među kojima i dva policajca

FENA
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Livna, Trebinja i Posušja uhapsili četiri osobe A.V., Z.S., I.B. i Ž.R. zbog sumnje da su počinile krivično djelo organizirani kriminala, a u vezi s krivičnim djelom nedozvoljene trgovine drogama.

Među osobama lišenim slobode su i dva policijska službenika Granične policije BiH.

Pretragom triju lokacija pronađena je određena količina streljiva, biljne materije koja izgledom asocira na marihuanu te mobilni aparati sa SIM karticama, saopćeno je danas iz SIPA-e.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, protiv uhapšenih osoba bit će podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu organizirani kriminal, a u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet drogama i oni će biti predati Tužilaštvu BiH na postupanje.

Akcija je izvedena po nalogu Tužilaštva BiH, a uz asistenciju pripadnika MUP-a Livanjskog kantona i MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.

Policijski službenici SIPA-e će i dalje poduzimati aktivnosti iz svoje mjerodavnosti radi sprječavanja i otkrivanja navedenih krivičnih djela.