Crna hronika
0

Silovanje i pljačka u Brčkom u ponedjeljak navečer

FENA
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
U Boću, nadomak Brčkog, sinoć je u porodičnoj kući nad bračnim parom Jozić izvršeno teško krivično djelo razbojništva, nakon čega je supružnik Martin Jozoć, jutros uslijed zadobijenih teških povreda preminuo u UKC Tuzla. Tokom noći, policija Distrikta zaprimila je i prijavu o seksualnom zlostavljanju.

Zbog ova dva nemila događaja, brčanska vlada otkazala je redovnu i zakazala vanrednu sjednicu, na kojoj je razmatrana trenutna sigurnosna situacija u Brčkom te donijeti određeni zaključci o tom pitanju.

“Dajemo ovlašćenje brčanskoj policiji da preduzme sve aktivnosti i radnje da bi pronašli odgovorne za ovo nedjelo, te stvorili bezbjednu situaciju za sve građane. Dalje, pomoći ćemo svima koji su ovim brutalnim ubistvom oštećeni i ugroženi, da što lakše prebrode ovaj nemili događaj. Također, od Policije zahtijevamo da, kada je u pitanju bezbjednosna situacija u Distriktu, učini sve da se ovakvi nemili događaji više ne dešavaju“, rekao je Gavrić.

Nakon sjednice, gradonačelnik Gavrić, sa šefovima Odjela uputio se u Boće, gdje su članovima porodice izrazili saučešće, te razgovarali s uznemirenim mještanima.

U Boću, Ivo Pranjić brat nastradale Janje Jozić, koja je trenutno u UKC Tuzla je kazao da ga je sestra nazvala oko 21 sat i rekla da ju je netko napao.

"Ona nije znala da zet Martin leži izudaran u garaži. Nismo mogli naći ključ od kuće pa smo se uputili u ljetnu kuhinju koja je spojena s garažom i tamo smo zatekli Martina sa vezanim rukama i vrećom na glavi. Ležao je na podu, a glava i ruke su mu bili krvavi. Okrenuo sam ga i pokušao da mu pomogmem. Nazvao sam hitnu službu i Policiju. Pored Martina našao sam komad vodovodne cijevi“, rekao je Ivo.

Po riječima Ive Anđelovića, predsjednika Mjesne zajednice Boće, među mještanima je nakon ovoga zavladao strah pa mnogi stanovnici koji su mislili za blagdane da dođu kući, to više ne žele jer se boje. On je, zajedno s mještanima, od Policije i predstavnika lokalne vlasti zatražio da poduzmu sve moguće mjere da bi ih zaštitili od ovakvih situacija.

Goran Lujić, šef brčanske policije, kazao je da Policija preduzima sve moguće aktivnosti da bi pronašli razbojnika.

“Uviđaj se radi na terenu i očekujem da ćemo vrlo brzo uspjeti identifikovati izvršioca koji će odgovarati zbog ovakvog teškog krivičnog djela.

A kada je u pitanju krivično djelo silovanje, Policija je već pronašla počinioca, te ga lišila slobode, a radi se o osobi B.P., rođen 1978. godine “, rekao je Lujić.