Crna hronika
24

Seksualni manijak napastvuje djevojke i djevojčice u tuzlanskim haustorima

Piše: D. Brkić
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Već nekoliko dana Tuzlom se pronijela vijest kako nepoznati seksualni manijak u naseljima Brčanska Malta i Sjenjak napastvuje djevojke i djevojčice u haustorima i liftovima, ali i na ulicama u večernjim satima.

Zbog zaštite istrage konkretnih informacija iz nadležnih službi za sada nema, a službenici policije pokušavaju identifikovati i uhapsiti mladića starosti oko 30 godina koji ne preza od napada i na maloljetnice.

"Čula sam da je u protekloj sedmici napastvovao dvanestogodišnju djevojčicu koja se vraćala iz škole“, kazala nam je jedna Tuzlanka pod uslovom da sačuvamo njenu anonimnosti.

Posljednja događanja bude sjećanja na period 2001. – 2003. godina kada je nekoliko djevojaka bilo meta manijakalnog Damira Suljagića, koji je kasnije uhapšen i osuđen zbog svojih nedjela. Suljagić je također napastvovao svoje žrtve u liftovima i haustorima zgrada.

"Ne znam da li sam i ja bila njegova meta, ali mi je zauvijek u sjećanju ostala scena napada. Vraćala sam se kući, a kada sam ušla u haustor svoje zgrade ispred lifta je stajao muškarac. Skupa smo ušli u lift, pitala sam ga na koji sprat ide, a on mi je uredno odgovorio. Nekoliko sakundi kasnije nasrnuo je na mene, pokušao mi strgnuti majicu, ali sam uspjela da se nekako otrgnem. Rekao mi je: 'Neću ti ništa' i izašao, a meni je ostala trauma koje se nikad nisam riješila. Nikada više ne ulazim s nepoznatom osobom u lift, niti idem sama u haustor zgrade u kojoj živim“, kaže nam jedna Tuzlanka, žrtva seksualnog manijaka.

Roditelji djevojaka i djevojčica u istočnom dijelu grada s pravom su zabrinuti, a preduzeli su mjere na zaštiti svoje djece.

Građani Tuzle očekuju da će u skorijem vremenskom roku službenici MUP-a TK uhapsiti seksualnog manijaka, a da će ga nadležni sud adekvatno kazniti.