Presuda za ubistvo
0

Sedin Trgo kažnjen sa 17 godina i tri mjeseca zatvora

FENA
Kantonalni sud u Sarajevu
Kantonalni sud u Sarajevu
Kantonalni sud Sarajevo izrekao je danas nepravomoćnu presudu kojom je Sedin Trgo osuđen na kaznu zatvora od 17 godina i tri mjeseca za ubistvo na okrutan način.

Prema optužnici Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo od 10. jula 2009. Trgo je 21. februara 2009. u Sarajevu, općina Ilidža, nakon verbalne prepirke fizički napao Adnana Kolara zadavši mu više udaraca rukama i nogama te drvenom palicom, usljed čega je nastupila smrt Kolara.

Tome je prethodio telefonski dogovor okrivljenog i Kolara u vezi s detaljima kupoprodaje vozila marke "alfa romeo“, reg. br. 351-M-167, koje je koristio oštećeni.

U optužnici se navodi da je, nakon što se nisu mogli dogovoriti o detaljima kupoprodaje vozila, došlo do verbalnog konflikta, a potom i fizičkog napada, kako je spomenuto.

Okrivljeni je, nadalje, izvršio premetačinu stvari i predmeta, uzeo i prisvojio dva mobilna telefona "nokia“ i ključeve "alfa-romea" koji je odvezao u dvorište kuće u kojoj je živio.

Tačkom 2. optužnice okrivljeni Trgo se tereti za nedozvoljeno držanje oružja i municije, saopćeno je iz Kantonalnog tužiteljstva.