Nesreća sa 11 povrijeđenih
0

Sedamnaestogodišnjak u medikamentnoj komi

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Sedamnaestogodišnjak čiji su inicijali G.I., jedan od 11 povrijeđenih u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Banjaluka - Gradiška, trenutno se nalazi u medikamentnoj komi i na aparatima za vještačko disanje.

Portparol Kliničkog centra Banjaluka Tamara Radlović rekla je da su prognoze za G.I. još neizvjesne i podsjetila da je prebačen na kliniku u besvjesnom stanju sa izuzetno teškim povredama.

Ona je dodala da je stabilno stanje ostalih pacijenata koji su primljeni u Klinički centar nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila u Jakupovcima kod Laktaša juče oko 3 sata iza ponoći.

Radlovićeva je u pisanoj izjavi za medije precizirala da je kod Nikole Šurlana (26) ustanovljen potres mozga i manja nagnječenja oba plućna krila, a kod Gorana Mijatovića (19) uz potres mozga, i prelom lijeve nadlaktice, te nagnječenje lica.

Prema njenim riječima, šesnaestogodišnjak M.V. ima potres mozga i prelom palačne kosti, a Dražen Žigić (26), potres mozga, prelome palačne i ključne kosti, rane na licu i nagnječenje grudnog koša.

Radlovićeva je dodala da se na Klinici za ortopediju nalazi Stevo Skenderija (21), koji ima prelom natkoljenice i koji je hirurški zbrinut, dok se za Jana Zorića (21), koji ima prelom karlice, vrše dijagnostičke pripreme za operativni zahvat.

"Devetnaestogodišnji Danijel Šipka primljen je na Kliniku za torakalnu hirurgiju sa nagnječenjem grudnog koša, i u toku su dijagnostičke pretrage, a pacijent je svjestan i orjentisan", navela je Radlovićeva.

Mladići su nastradili u direktnom sudaru automobila "peugeot 205" u kome je bilo devet lica i "opel astre karavana" u momentu kada je, iz za sada nepoznatih razloga, "peugeot", koji se kretao iz smjera Banjaluke, iznenada prešao na suprotnu kolovoznu traku.

Portparol Okružnog tužilaštva Banjaluka Maja Đaković Vidović rekla je Srni da je istraga o uzrocima nesreće u toku.