Crna hronika
0

SBK: Četiri kaznena djala, šest prometnih nesreća

FENA
Vitez
Vitez
U protekla 24 sata na području policijskih uprava Srednjebosanskog kantona prijavljena su 4 kaznena djela, a na prometnicama se dogodilo 6 prometnih nesreća s manjom materijalnom štetom, u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba. Iz prometa su isključena 3 vozila i 2 vozača.

U srijedu, 30. maja, oko 8 sati, prijavljeno je Policijskoj stanici Vitez, da je počinjena krađa provaljivanjem u podrumske prostorije kuće, vlasništvo Milke B., koja se nalazi u mjestu Divjak, općina Vitez.

Tom prilikom je ukradeno: aluminijske cijevi, elektro-kabal, porculansko posuđe i mašina za mljevenje mesa. Očevid je obavila ophodnja policije, koja je odmah pristupila operativnom radu na rasvjetljavanju ovog kaznenog djela i pronalasku počinitelja.

Kontrolom prometa je zaustavljeno i kontrolirano vozilo marke “golf”, kojim je upravljao M. Č., a kao suputnik u vozilu se nalazio P. L. , oba iz Viteza. Prilikom pregleda, pronađeni su predmeti ukradeni iz podruma navedene kuće. Protiv M.Č. i P.L. poduzete su zakonom propisane mjere.

Istoga dana oko 13,50 sati, službenica JKP “Gradina” Donji Vakuf prijavila je Policijskoj stanici Donji Vakuf, da je počinjena krađa provaljivanjem u prostorije ovog poduzeća. Tom prilikom je ukradena određena količina vodo-materijala. Očevid je obavio dežurni istražitelj Policijske stanice Donji Vakuf. Istraga je u toku.