Banja Luka
0

Saslušano sedam osumnjičenih za prodaju droga

SRNA
Okružno tužilaštvo u Banjoj Luci danas je zatražilo pritvor za četiri lica od ukupno sedam, koliko ih je tokom prethodna dva dana uhapšeno zbog sumnje da su na području grada prodavali heroin i kokain.

Nakon saslušanja tužilac je predložio pritvor za Miroslava Pejčinovića /33/, Zlatka Pejčinovića /55/, Miloša Maleša /29/, Irenu Šalić /21/, dok će se Blaško Kaurin /26/, Jovan Marčeta /33/ i Mihael Andreas Gačić /35/ braniti sa slobode.

"Tužilac je stavio prijedlog za određivanje pritvora, jer postoji osnovana bojazan da će osumnjičeni  ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače", navodi se u saopštenju iz Okružnog tužilaštva. 

Razlog za pritvor je i činjenica da su ova lica osumnjičena za krivično djelo      neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga za koje se može izreći kazna zatvora 10 godina ili teža, te da postoji bojazan da bi ga mogli ponoviti. 

 Ova lica osumnjičena su da su u toku ove godine u Banjoj Luci od nepoznatih lica neovlašteno nabavljali heroin i kokain i prodavali je na području grada.  

O prijedlogu za određivanje pritvora razmatraće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci u roku od 24 sata.