Crna hronika
0

Sarajlije privedene zbog posjedovanja narkotika

FENA
Službenici Odsjeka za posebne namjene MUP-a ZDK jučer oko 18 sati, u ulici Sarajevska, kod broja 378 B, u naselju Janjići, izvršili su pregled putnika u vozilu "opel astra" i vozila "renault clio" pronađenog u neposrednoj blizini. Tom prilikom kontrolisani su B.K., rođen 1984. godine, iz Sarajeva i A.R., rođen 1974. godine, također iz Sarajeva, saopćilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUPZDK).

„Prilikom pregleda unutrašnjosti vozila pronađeno je 103 grama materije, za koju je izvršenim vještačenjem utvrđeno da se radi o narkotičkom sredstvu koje sadrži psihoaktivnu komponentu metamfetamin, poznatom kao 'speed', 203,50 grama narkotičkog sredstva kanabis, poznatog kao marihuana“, saopćeno je.

Kako se navodi u saopćenju, osim ovih predmeta, u vozilu su pronađeni digitalna vaga, gasni pištolj sa pripadajućim okvirom i osam komada municije, kao i pribor za konzumiranje narkotika. B.K. i A.R. lišeni su slobode, dok su vozila koja su pronađena na licu mjesta nakon izvršenog uviđaja prevezena u krug MUP-a ZDK.

Kantonalnom tužilaštvu Zenica danas je dostavljen Izvještaj protiv A.R. iz Sarajeva i to zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo 'neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. KZ FBiH'.