Policijski pas otkrio pakete
0

Sarajlije pokušale unijeti marihuanu u Hrvatsku

Piše: K. Z.
U četvrtak oko 22.40 sati hrvatski su pogranični policajci i carinici pri ulaznoj graničnoj kontroli vozila Audi bh. registarskih oznaka na graničnom prijelazu u Metkoviću kod 23- godišnjeg vozača pronašla jedan "piz" speeda, dok je policijski pas za detekciju droga reagirao na više mjesta u vozilu u kojem su se nalazila dvojica bh. državljana stara 23 godine.
Granična policija i carinici su u petak temeljem sudskog naloga izvršili pretragu vozila te je tom prilikom pronađeno ukupno deset paketa s ukupno 5.305 kg marihuane. Ti su paketi bili skriveni u unutrašnjem dijelu zadnjeg blatobrana, ispod haube te ispod kontrolne table i još nekim mjestima.
Policija je zbog sumnje da su 23- godišnji državljani BiH počinili kaznena djela zloupotrebe opojnih droga pokrenuli kriminalističko istraživanje- izjavila je za medije glasnogovornica PU Dubrovačko- neretvanske Marija Gjenero, napominjući kako je vrijednost zaplijenjene droge oko 11.000 eura, "dok bi u daljnjoj uličnoj preprodaji njezina vrijednost bila puno veća".

Neslužbeno smo uspjeli saznati kako je vozač "Audija" bio Haris P. (23) dok je suvozač bio Armin G. (23).