Od ranije poznat policiji
0

Sarajlija zbog prevara uhapšen u Banjoj Luci

Piše: V. T.
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva
Policija iz Banje Luke jučer je uhapsila Sarajliju Eldina Komada (29) zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela prevare i lažnog predstavljanja, saznajemo u Centru javne bezbjednosti Banja Luka.

Komad je uhapšen oko 11:30 sati u banjalučkoj Gajevoj ulici, koja se nalazi u centru grada.

Portalu Sarajevo-x.com je potvrđeno da se Eldina Komada sumnjiči da je, predstavljajući se kao radnik evropskih i drugih međunarodnih institucija, građane dovodio u zabludu i za određeni iznos novca obećavao pomoć pri zapošljavanju ili rješavanju prekršajnih kazni koje je izricala policija.

Kako saznajemo, policija je od Komada oduzela automobil Mazda, jer je policija Federacije za vozilom raspisala potragu.

“U cilju utvrđivanja tačnog broja izvršenih krivičnih djela i njihovog rasvjetljavanja, pozivamo građane, koje je Komad na bilo koji način oštetio, da to prijave najbližoj policijskoj stanici”, poručili su iz banjalučke policije.

Eldin Komad je od ranije poznat po prevarama, a krajem juna prošle godine, zbog istih krivičnih djela hapsila ga je i policija u Tuzli.

Tada ga se teretilo i za nedozvoljeno posjedovanje naoružanja, jer je kod njega nađen nelegalan pištolj.

Pojedini mediji tada su objavili da je rođen u Čapljini, a nastanjen u Sarajevu, te da pored državljanstva BiH posjeduje i američko. Nezvanično, za njim je bila raspisana i međunarodna potjernica