Kantonalno tužilaštvo
0

'Sarajevski sjekač' ostaje u pritvoru

Piše: A. Kovač
Seadu Šećeroviću (24), za kojeg se sumnjalo da je u Sarajevu nožem napao Ratku Kos (66) i Miltijadisa Bećirbegovića (26), nanijevši im teške tjelesne povrede, danas je, na prijedlog sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, produžen pritvor za još dva mjeseca.

Naime, za Šećerovića još uvijek nije dokazano da je napao Ratku Kos 16. septembra u sarajevskom naselju Dobrinja i nožem joj zadao povrede opasne po život u predjelu vrata, dok je tokom saslušanja u Tužilaštvu priznao da je on 20. septembra u sarajevskom naselju Mojmilo napao Miltijadisa Bećirbegovića, zadavši mu pet ubodnih rana. Kao motiv za ovaj napad je naveo da ga je Bećirbegović ružno pogledao u tramvaju.

Inače, Šećerović je iz zatvora u Srbiji izašao 16. augusta ove godine nakon što je odležao dvije i po godine zbog sličnog napada nožem. Od izlaska iz zatvora do 26. augusta na području Novog Pazara na sličan način, ubodima nožem u vrat i leđa, napao je još šest osoba nakon čega je pobjegao u Crnu Goru, a potom u BiH.

U Sarajevu je iznajmljivao stan u Ulici Aleja Bosne Srebrene do broja 63. Uhapšen je 22. septembra ove godine u sarajevskom kafiću "Valentino".

Šećerović je, inače, i u Njemačkoj izveo 17 sličnih napada i tamo je osuđen na šest godina zatvora.

Šećerović je jedno vrijeme, na njegovo insistiranje, bio smješten u samicu ali, kako saznajemo sada je s njim u sobi još jedan pritvorenik.