Crna hronika
439

Sarajevska policija oduzela automobil zbog 3.000 KM duga za saobraćajne kazne

FENA
Ilustracija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ilustracija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sarajevska policija nastavila je aktivnosti oduzimanja vozila višestrukim povratnicima kršenja zakona o saobraćaju. U nedjelju su oduzeli vozilo ''jetta'' od P.A. čiji je dug za saobraćajne kazne veći od 3.000 KM.

S obzirom na to da se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, te je P.A. nastavio s vršenjem najtežih oblika prekršaja na putevima u BiH, čime direktno ugrožava javnu sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu privremeno mu je oduzeto motorno vozilo, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Njegov automobil je do okončanja prekršajnog postupka deponovan na depou MUPKS-a u Butmiru.

Pronalazak oružja Policija je nedjelju kod dvije osobe pronašla pištolje za koji nemaju odobrenje nadležnog organa. Oružje je pronađeno kod B.E. (1959.) i R.M. (1939.) oba nastanjena u Sarajevu.

B.E. i R.M. su lišeni slobode, a o slučaju je obaviješteno Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Stanje u saobraćaju Na području Kantona Sarajevo u u protekla 24 sata zabilježeno je ukupno 20 saobraćajnih nesreća, od toga 15 s materijalnom štetom i pet s nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba teže, a šest lakše povrijeđeno.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 40 vozača.

Isključeno je i devet osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita i sedam motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, saopćeno je iz MUPKS-a.