Crna hronika
154

Sarajevo: Zbog tuče kod Katedrale privedene dvije osobe, jedna osoba zadobila teške povrede

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
U strogom centru Sarajevo, nedaleko od katedrale Srca Isusova, sinoć je došlo do tuče u kojoj su osobi inicijala M.H. (1997.) nanesene teške tjelesne povrede opasne po živote.

Policija je oko 21,35 sati obaviještena da se u ulici Pehlivanuša u Starom Gradu nalazi muško lice sa ubodnom povredom u predjelu abdomena koja je nanesena oštrim predmetom. Izlaskom na mjesto događaja policijskih službenika utvrđeno je da se radi o M. H., rođen 1997. godine iz Sarajeva, koji je učestvovao u tuči zajedno sa B. V. (1997.) iz Vogošće sa jedne strane, dok su sa druge strane učestvovali malodobni H. N. (1999.) i V. Z. (1997.) iz Vogošće.

Tom prilikom M.H. zadobio je teške tjelesne povrede opasne po život u vidu ubodne rane u predjelu abdomena dok su lakše tjelesne povrede nanesene oštrim predmetom zadobili B. V. i H. N., dok je V.Z. zadobio lake tjelesne povrede od upotrebe fizičke snage.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo ističu da je povrijeđenima ukazana ljekarska pomoć na Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo te da je o svemu obaviješten i dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je rukovodio uviđajem MUP-a KS.

"Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja policijski službenici Prve PU, PS stari Grad, dana 27. 03. u 01.00 sati lišili su slobode malodobnog H. N. i V. U. iz Vogošće zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu M.H.", saopćeno je iz MUP-a KS.

O navedenom je obaviješten dežurni tužitelj, a osobe lišene slobode predate su u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a KS.