Crna hronika
493

Sarajevo: Zaštitari GAMA-e u vatrenom okršaju s pljačkašima, dvoje ranjenih

Piše: D. B.
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
U jutrošnjoj pucnjavi u sarajevskom naselju Širokača učestvovali su pljačkaši i pripadnici zaštitarske agencije GAMA AA Security, a u razmjeni vatre ranjene su dvije osobe.

Kako je jutros iz MUP-a Kantona Sarajevo potvrđeno za portal Klix.ba, dojava o pucnjavi u naselju Širokača u Sarajevu, u kojoj su povrijeđene dvije osobe, stigla je oko 3:05 sati, a sada su poznati i detalji.

Naime, policija je obaviještena da je u toku pljačka u prodavnici TD Marketi u sarajevskoj ulici Za Beglukom. Na mjestu događaja je došlo do razmjene vatre između zaštitara agencije GAMA AA Security i pljačkaša. Jedan zaštitar je zadobio povredu iznad arkade lijevog oka.

Policijski službenici su u Tandarevoj ulici pronašli muškarca inicijala H. J. (1988) sa povredama u predjelu abdomena. On je prevezen u Univerzitetski klinički centar Sarajevo, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć te je zadržan na liječenju.

Na mjestu pucnjave pronađena je automatska puška AK 47 i pištolj marke CZ, kao i putnički automobil Audi A6, koji su koristili pljačkaši. U automobilu je pronađena velika količina cigareta.

Provjerom je ustanovljeno da je Audi ukraden u ulici Obala Kulina Bana 10. augusta.

Na mjestu događaja je pronađen i pištolj marke Glock, koji pripada uposleniku zaštitarske agencije.

Pljačkaš inicijala H. J. je danas lišen slobode u 14:00 u UKCS te je pod nadzorom policijskih službenika.

Policija radi na pronalasku drugog pljačkaša čiji je identitet poznat.