Crna hronika
33

Sarajevo: Uhapšeni Asmir Murtović i Adnan Turčalo zbog više teških krađa

Klix.ba
(Foto: MUP KS)
Pripadnici MUP-a KS uhapsili su M.A., rođen 1987. godine u Sarajevu i T.A., rođen 1987.godine u Sarajevu, zbog više teških krađa koje su izvršili.

Kako nezvanično saznajemo radi se o Asmiru Murtoviću i Adnanu Turčalu.

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres kuće koju koristi Murtović u ulici Ruđera Boškovića, općina Novo Sarajevo, kao i motornog vozila marke “Renault Clio”.

"Tom prilikom pronađena je i oduzeta veća količina tehničke robe, alata i drugih predmeta koji potiču iz izvršenja krivičnih djela teških krađa", ističu iz MUP-a KS.

Policijski službenici su jučer u ulici Zdenka Markulja, općina Ilidža, pronašli putničko motorno vozilo marke “Renault Kangoo”, otuđeno sa područja općine Novi Grad Sarajevo.

"Navedenog dana u ulici Alipašina, općina Centar Sarajevo, pronađena je odbačena metalna kasa, otuđena pomenutog dana iz navedene firme. Nakon završene kriminalističke obrade, dana 29.08.2014.godine, M.A. i T.A. su uz izveštaj o počinenim krivičnim djelima predati na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštava u Sarajevu", navode iz MUP-a KS.