Crna hronika
0

Sarajevo: Uhapšen vozač koji se sumnjiči za smrt pješaka

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Policijski službenici Jedinice za saobraćaj MUP-a Kantona Sarajevo danas su lišili slobode I.E. (rođen 1957. u Derventi, nastanjen u Sarajevu), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa.

On je 2. marta 2012. oko 13.30 sati na kolovozu ulice Ustanička, općina Ilidža, vozilom "opel vektra" udario i oborio na kolvoz pješaka D.K. (rođen 1929. u Prijepolju, nastanjen u Sarajevu), koji je 5. marta 2012. u 22.25 sati preminuo u Općoj bolnici "Prim.dr. Abdulah Nakaš".

Od I.E. je radi potrebnih vještačenja oduzeto njegco vozilo Opel Vectra, zelene boje, registarske oznake M29-K-270. On će sutra, nakon završene kriminalističke obrade, uz službeni izvještaj biti predat na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

MUPKS zahvaljuje svim građanima koji su blagovremenim informacijama u velikoj mjeri pomogli policijskim službenicima u rješavanju navedenog događaja, te identifikaciji i pronalasku učesnika ove saobraćajne nesreće, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.