Crna hronika
196

Sarajevo: Uhapšen radnik zaštitarske agencije jer je pretukao gosta u ugostiteljskom objektu

Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
U toku jučerašnjeg dana pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo (KS) dobili su prijavu da su osobe inicijala H.M. i Š.A. zadobili teške tjelesne povrede u ugostiteljskom objektu "Pub Walter", u sarajevskoj općini Centar, nakon čega je jedna osoba uhapšena.

Nakon prijave policija je izašla na mjesto događaja gdje su utvrdili da je osoba Š.A. zadobila teške tjelesne povrede u predjelu glave, te je prebačena na odjel neurohirurgije na Univerzitetski klinički centar Sarajevo (UKCS).

U policijskom izvještaju se navodi da su H.M. i Š.A. zadobili povrede u fizičkom sukobu sa radnicima zaštitarske agencije, koja je obezbjeđivala spomenuti ugostiteljski objekat.

Dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo nije izašao na izvršenje uviđaja, ali su pripadnici MUP-a KS poduzeli sve istražnje radnje. Zbog optužbe da je izvršio krivično djelo teška tjelesna povreda policija je uhapsila osobu inicijala K.M. rođenu 1990. godine. Istraga u rasvjetljavanju ovog događaja je u toku.

Osim toga, pripadnici Treće policijske uprave KS jučer u 18 sati uhapsili su osobu inicijala B.H. (1980), zbog nanošenja teških tjelesnih povreda osobi N.I.

Pripadnici saobraćajne policije KS također su imali mnogo posla, te su u protekla 24 sata uručili 430 prekršajnih naloga, te iz saobraćaja isključili 47 vozača, koji su vozili pod dejstvom alkohola.