Ugostiteljsko-turistička škola
4

Sarajevo: Učenik zapalio baklju na času zbog kontrolnog iz hemije

Piše: Dalibor Bošnjak
Ugostiteljsko - turistička škola u Sarajevu
Ugostiteljsko - turistička škola u Sarajevu
U srijedu je u 9:55 sati u Ugostiteljsko-turističkoj školi učenik na času zapalio baklju. Zbog ovog teškog prekršaja će biti isključen iz škole.
Ugostiteljsko - turistička škola u Sarajevu (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Ugostiteljsko - turistička škola u Sarajevu (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Kako je za portal Klix.ba potvrđeno u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo, incident je prijavljen u 10:05 sati. Protiv učenika koji je zapalio baklju na času će biti podnesena prekršajna prijava, a škola će također poduzeti određene mjere.

Direktor Ugostiteljsko-turističke škole Jusuf Murtić nam je potvrdio da je učenik tokom nastave počinio težak prekršaj zbog kojeg će biti isključen iz škole.

"Do sada nismo imali nikakvih problema unutar škole zbog načina na koji smo radili i sarađivali s policijom. Međutim, danas se dogodio incident na času kada je učenik zapalio baklju. On je baklju ponio u školu, jer je namjeravao poslije nastave ići na utakmicu. Razlog zbog kojeg ju je zapalio tokom časa je kontrolni rad iz hemije. Srećom, niko nije povrijeđen, a baklju je ugasio naš domar. Učenici su potom premješteni u drugu učionicu, pa je nastava nastavljena. Učenik koji je uzrokovao incident će biti isključen iz naše škole, a policija je protiv njega podnijela prekršajnu prijavu", izjavio je za portal Klix.ba direktor škole Jusuf Murtić.