Crna hronika
0

Sarajevo: Razbojništvo u Vilsonovom šetalištu, opljačkan Konzum na Ilidži

Piše: N. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo desilo se više krivičnih djela, a slobode su lišena dva lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo neovlašteno posjedovanje droge.

Policijski službenici PS Novo Sarajevo, lišili su slobode osobu Dž. E, rođen 1990. godine iz Vogošće, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašteno posjedovanje opojne droge

Osobu K. T. rođen 1990. godine, policijski službenici PS Stari Sarajevo lišili su slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašteno posjedovanje opojne droge.

U oba slučaja osobe su predate u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a nakon prestanka razloga za zadržavanje otpušteni su iz službenih prostorija.

Sinoć oko 20:35 sati, u ulici Ejuba Sarajkića 4, općina llidža, u prodavnici Konzum od strane dva NN lica uz prijetnju pištoljem, izršeno je krivično djelo razbojništvo nad radnicima od kojih je otuđena neutvrđena količina novca. O navedenom obaviješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevu, a na licu mjesta izvršen je uviđaj. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Na Vilsonovom šetalištu sinoć se ponovo desilo razbojništvo. Nepoznata osoba je sinoć oko 22:20 sati od osobe R. B. otuđila mobitel a policija je o navedenom obavijestila dežurnog tužioca te obavila uviđaj.