Zastrašujući prizor
0

Sarajevo: Psi lutalice rastrgali automobil

Piše: A. K.
(Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Psi lutalice u Sarajevu postali su sve veći problem, a o tome najbolje svjedoči zastrašujući prizor rastrganog automobila kojeg su psi izgrizli u sarajevskom naselju Grbavica.

Čitatelj našeg portala Ermin Brkić jutros je izašao iz svog stana i na parkingu zatekao potpuno uništen prednji dio svog automobila Opel Astra.

"Oko tri sata poslije ponoći sam čuo buku, kidanje, lajanje, ali nisam znao šta se dešava. Kada sam izašao iz stana jutros oko pola deset zatekao sam uništen automobil", rekao je Brkić za Sarajevo-x.com.

Brkić se obratio našoj redakciji kako bi ukazao na sve veći problem po sigurnost građana.

"Samo deset metara od automobila se nalazi park u kojem se djeca igraju. Šta bi se dogodilo da su psi napali dijete kad su ovo uradili automobilu", rekao je Brkić.

Njegov komšija iz zgrade rekao je da je ispred ulaza zatekao čopor od osam-devet pasa i da jednostavno nije smio proći i ući u ulaz.

Brkić je slučaj prijavio policiji, koja je obavila uviđaj. Pripadnici PU Novo Sarajevo su rekli kako je ovo već četvrti sličan slučaj, ali da ovakvu štetu još nisu vidjeli.

Naš sagovornik je apelovao svim nadležnim organima da što hitnije riješe problem pasa lutalica kako se umjesto njegovog automobila na meti ne bi našlo dijete.