Crna hronika
8

Sarajevo: Policija i dalje traga za nestalim automobilom i djetetom

Piše: Er. M.
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo rečeno nam je kako policija i dalje traga za dječakom i automobilom koji je, najvjerovatnije, ukraden na parkingu nedaleko od Osnovne škole Umihana Čuvidina u sarajevskom naselju Boljakov Potok.

Krađa crnog automobila marke Passat registraskih oznaka K 45 A 362 u kojem se nalazio trinaestogodišnji dječak dogodila se u 19.30 sati.

Naime, majka dječaka je na parkingu ispred škole parkirala automobil u kojem je ostavila ključeve i dijete, te je otišla na roditeljski sastanak. Nakon povratka iz škole uočila je kako automobila nema nakon čega je odmah kontaktirala policiju.

Kako nezvanično saznajemo, najvjerovatnije je riječ o krađi automobila, a ne o otmici djeteta.

Iz izvora bliskih porodici dječaka čiji su inicijali B.Č. saznajemo da trinaestogodišnjak uopće nije znao upravljati automobilom, te da porodica kategorično odbacuje mogućnost da je dječak odvezao automobil. Pripadnici MUP-a KS od roditelja su uzeli izjave.

Mole se svi oni koji imaju bilo kakva saznanja o ovom slučaju da kontaktiraju policiju.

MUP KS je pokrenuo opsežnu potragu za automobilom i dječakom te su kontaktirani i MUP-ovi drugih kantona te CJB Istočno Sarajevo.