Crna hronika
1

Sarajevo: Oborio pješaka na pješačkom prijelazu pa pokušao pobjeći sa mjesta nesreće

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na pješačkom prijelazu preko kolovoza ulice Čekaluša, općina Centar Sarajevo, u četvrtak u 17.35 sati dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je lakše povrede zadobio pješak H.M. (1982) iz Sarajeva, a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu.

Pješaka je na kolovozu udario vozač putničkog vozila marke Audi A3, registarskih oznaka E82-K-497, B.H. (1992) iz Sarajeva koji je nakon toga pobjegao s mjesta nezgode.

Prema izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) policijski službenici III PU su brzom intervencijom istoga dana u ulici Mehmeda Arapčića, općina Novi Grad Sarajevo, pronašli vozilo ali i vozača, koji je uhapšen u 20.40 sati zbog sumnje da je počinio krivično djelo „neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi“. Također, obavljeno je vještačenje vozila od ovlaštenog sudskog vještaka mašinske struke.

Saobraćaj: u Kantonu Sarajevo 27 saobraćajnih nezgodaU Kantonu Sarajevo u protekla 24 sata dogodilo se 27 saobraćajnih nezgoda, od toga 26 sa materijalnom štetom i jedna sa nastradalim osobama kojom prilikom je jedna osoba lakše povrijeđena.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno šest vozača, pet osoba zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, jedno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i devet neregistriranih vozila.

Razbojništvo u prodavnici „Brojler“U ulici Avde Palića, općina Novi Grad Sarajevo, u četvrtak u 19.00 sati nepoznata maskirana osoba je uz prijetnju pištoljem izvršila razbojništvo nad radnicom u prodavnici “Brojler”. Otuđena je određena suma novca.

Razbojništvo u prodavnici „Konzum“U ulici Muhameda ef. Pandže, općina Novo Sarajevo, u četvrtak u 19.25 sati nepoznata maskirana osoba je uz prijetnju pištoljem počinila razbojništvo nad radnicom u prodavnici “Konzum. Otuđena je određena suma novca.

Razbojništvo u prodavnici „Konzum“ U ulici Zaima Šarca, općina Centar Sarajevo, u četvrtak u 20.40 sati nepoznata osoba je uz prijetnju pištoljem počinila razbojništvo nad radnicom u prodavnici “Konzum”. Otuđena je određenu suma novca.

Uhapšen M.N.Policijski službenici IV PU su 1.decembra ove godine, u 17.45 sati, uhapsili M.N. (1976) nastanjen u Trnovu, zbog sumnje da je počinio krivična djela „Ugrožavanje sigurnosti i Oštećenje tuđe stvari“, na štetu M.Z. iz Sarajeva.