Uhapšene dvije osobe
0

Sarajevo: Nakon paljevine BMW-a uslijedio obračun

Piše: N. J.
Foto: Arhiv/Klix.ba (Foto: F. K./Klix.ba)
Foto: Arhiv/Klix.ba (Foto: F. K./Klix.ba)
Nakon što je u utorak ujutro, oko 1:45 sati, u sarajevskom naselju Alifakovac zapaljen BMW koji koristi Anel Alić, uslijedio je "revanš".

Alić je navodno vidio kako mu je automobil zapalio Armin Efendić koji je pobjegao s mjesta događaja. Potom je pokušao sam ugasiti požar, ali su to ipak učinili vatrogasci koji su ubrzo stigli na mjesto događaja. Nakon toga, Alić je zajedno s prijateljem kod Pivnice na Bistriku sreo Efendića i njegovog prijatelja Nermina Šuvaliju.

Došlo je do tuče u kojoj je Šuvalija zadobio lakše povrede po glavi i tijelu i slomljen mu je kažiprst (što se vodi kao teška povreda), dok je Armin Efendić pobjegao u Pivnicu. U tučnjavi je ispaljen i jedan hitac iz pištolja, za što se sumnjiči Alića.

Ubrzo potom policija je lišila slobode i Efendića, kojeg se sumnjiči da je zapalio automobil, i Alića, zbog nanošenja teških povreda i izazivanja opće opasnosti, dok je povrijeđenom Šuvaliji ljekarska pomoć pružena u bolnici Koševo. Alić je nakon saslušanja u policiji pušten na slobodu, ali će biti procesuiran zbog navedenih djela.

Vezani članci