Crna hronika
296

Sarajevo: Nadzorna kamera snimila muškarca kako krade obuću ispred Careve džamije

Piše: A. B.
Svakodnevno smo svjedoci krađa u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, a sarajevska policija trudi se rasvijetliti što veći broj krivičnih djela. Ovoga puta na meti kradljivaca, našla se Careva džamija u Sarajevu, tačnije privatne stvari osobe koja se u tom trenutku nalazila u džamiji.

Redakciji portala Klix.ba javio se čitatelj (ime poznato redakciji), te ispričao kako su mu ispred Careve džamije ukradene patike.

"Krađa se dogodila u ponedjeljak 22. februara oko 18:35 sati dok sam se nalazio u vjerskom objektu, Carevoj džamiji u Sarajevu. Naime, nakon obavljenog namaza, po izlasku iz džamije, primijetio sam da su moje patike marke Adidas-gorotex, crne boje nestale, a nakon što sam se požalio osoblju džamije, isti su, zajedno sa mnom pregledali video zapise kamera postavljenih u, i oko džamije, i utvrdili smo da je tene ukrao nepoznati muškarac", ispričao nam je čitatelj.

Kontaktirali smo Službu za odnose s javnošću Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo, gdje su nam potvrdili ovu informaciju.

"U ponedjeljak 22. februara Policijskoj stanici Stari Grad obratila se osoba inicijala A.E. iz Sarajeva i prijavila krađu patika iz harema Careve džamije", kazali su nam iz MUP-a KS-a.

Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela.