Crna hronika
25

Sarajevo: Maloljetnik nožem i čekićem napao muškarca i njegovog sina

Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Jučer je u haustoru zgrade u ulici Topal Osman Paše broj 12, općina Novo Sarajevo maloljetnik oštrim predmetom – nožem i čekićem fizički napao muškarca M. E. (1956.) i njegovog sina M. F. (1996.) iz Sarajeva.

Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici, kao i ekipa Hitne pomoći, koja je povrijeđene prevezla na KUM Sarajevo radi ukazivanja ljekarske pomoći.

Ljekarski pregled je pokazao kako je muškarac M. E. zadobio teške tjelesne povrede opasne po život - u pitanju su dva uboda oštrim predmetom u predjelu abdomena, usljed čega je muškarac zadržan na daljnjem liječenju na klinici za anesteziju i reanimaciju.

Kod njegovog sina, M. F, konstatovane su lakše tjelesne povrede, a on je nakon ukazane ljekarske pomoću pušten na kućno liječenje.

Istog dana u 13:15 policijski su službenici slobode lišili maloljetnog Č. D. (1997.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Mladić je lišen slobode i predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih sloobode Kantona Sarajevo.

"O svemu je obaviješten Kantonalni dežurni tužitelj u Sarajevu, koji nije izlazio na mjesto događaja, a uviđajne su radnje po njegovom odobrenju obavile uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici rade na dokumentovanju ovog događaja", navode iz MUP-a KS.