Crna hronika
107

Sarajevo: Maloljetnici uhapšeni zbog bacanja bombi, dvije pucnjave bez povrijeđenih

Klix.ba
Ilustracija/Foto: Klix.ba
Ilustracija/Foto: Klix.ba
Maloljetni mladići su jučer uhapšeni zbog bacanja dvije bombe "kašikare", a pripadnici MUP-a KS su morali intervenisati i zbog dvije pucnjave u kojima, na svu sreću, nije bilo povrijeđenih.

Policajci su jučer u 16 sati uhapsili maloljetne Č. A. i B. E. te M. E. i B. J. zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela, od izazivanja opće opasnosti do nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija.

Maloljetnici B. E. i Č. A. su 13. aprila oko 18 sati u naselju Dolovi, općina Stari Grad Sarajevo, aktivirali ručnu bombu "kašikaru". Osumnjičeni mladić B. E. je tokom kriminalističke obrade rekao da je u ulici Iza Hrida, u napuštenom stambenom objektu pronašao šest bombi, a tri je dao svom prijatelju. On je također bacio jednu bombu u korito Miljacke. Bomba nije eksplodirala pa su je policajci pronašli i uzeli. Pretresom je kod M. E. pronađena bomba koja je oduzeta.

Četvorica mladića su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

Prva od dvije jučerašnje pucnjave se dogodila na području općine Ilidža, gdje je M. L., rođen u Vlasenici 1968. godine, iz pištolja ispalio više metaka u zrak. Nedugo nakon pucnjave, on je uhapšen, a policajci su kod njega pronašli pištolj marke "Zoraki".

Dva sata nakon toga uhapšen je i T. S., rođen 1939. godine u Podujevu, zbog pucnjave u ulici Patriotske lige. Uhapšeni je ispalio jedan metak iz pištolja.

Prilikom pretresa kod T. S. je pronađen i oduzet pištolj marke "CZ", za koji posjeduje odobrenje nadležnog organa.