Crna hronika
632

Sarajevo: Lopovi ukrali slatkiše i igračke namijenjene za paketiće za djecu

FENA
U toku protekle noći obijene su prostorije Crvenog križa Novo Sarajevo u Paromlinskoj ulici i lopovi su odnijeli slatkiše, igračke i školski pribor koji su bili namijenjeni za novogodišnje paketiće za djecu iz socijalno ugroženih porodica, potvrdila je danas Feni glasnogovornica Crvenog križa Novo Sarajevo Amina Kurtagić.

Tokom akcije Crvenog križa Novo Sarajevo od 20. do 22. decembra u tržnom centru Mercator u Ložioničkoj ulici u Sarajevu, volonteri su prikupili stvari za novogodišnje paketiće za djecu iz socijalno ugroženih porodica i za djecu korisnika javne kuhinje Crvenog križa.

Odziv građana je bio veliki i akcija je bila i više nego odlična. Međutim, nažalost noćas su obili prostorije Crvenog križa Novo Sarajevo i ukrali su sve, do zadnjeg slatkiša, igračke i olovke. Bilo je otprilike toliko materijala da se spakuje oko 80 paketića koliko smo bili i planirali za tu djecu, naglasila je Kurtagić.

"Mi smo u šoku i ne možemo da vjerujemo da je neko spreman na to, i da je društvo došlo do momenta da se obijaju prostorije Crvenog križa. Jutros smo primijetili pljačku i prijavili smo policiji koja je obavila uviđaj", dodala je Kurtagić.

Osim slatkiša, igračaka i školskog pribora, lopovi su odnijeli i jednu lutku za reanimaciju koju koriste polaznici obuke prve pomoći.