Tuča prerasla u pucnjavu
0

Sarajevo: Dvojica mladića povrijeđeni, jedan ranjen

Piše: N. J.
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Dvije osobe su povrijeđene u tuči koja je prerasla u pucnjavu u kojoj je potom ranjen 30-godišnji Muamer Helać, vlasnik kafića "Music". Do obračuna je došlo oko 13.50 sati u sarajevskom naselju Pofalići, u ulici Zmaja od Bosne do broja 28, potvrđeno nam je u policiji.

Glasnogovornik sarajevske policije, Irfan Nefić, je za Sarajevo-x.com kazao kako je prvo došlo do narušavanja javnog reda i mira tučom, nakon čega su A. S. (1988) i A. M. pucali iz vatrenog oružja prema M. H. (1980) i A. K. (1981). Pripadnici policije su u kratkom roku uhapsili dvojac koji je pucao, Adela Murtovića i Amira Suljovića, te ih priveli u policijske prostorije.

U bolnici Koševo nam je rečeno da su nakon incidenta kod njih dovezene tri osobe. Prema informacijama iz bolnice, Muamer Helać je zadobio povrede obje potkoljenice nanesene vatrenim oružjem, te će nakon ljekarskog tretmana biti prebačen na Odjel ortopedije. Adnan Korora je imao posjekotinu na glavi, a Amir Suljović je zadobio udarac u glavu, te su obojica nakon ukazane pomoći otpušteni iz bolnice.

Policija je o svemu obavijestila dežurnog kantonalnog tužioca, koji će odlučiti o daljim mjerama protiv uhapšenih. Istraga je u toku.