Crna hronika
408

Sarajevo: Dvoje djece smrtno stradalo u betonari Nexe

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Danas u poslijepodnevnim satima u krugu betonare Nexe u ulici Safeta Zajke u sarajevskom naselju Briješće (općina Novi Grad) je došlo do tragedije u kojoj je smrtno stradalo dvoje djece.

Prilikom obrušavanja pijeska, u betonari Nexe u naselju Briješće stradao je petogodišnji dječak i desetogodišnja djevojčica.

"Na mjesto događaja su izašli policijski službenici, kao i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. Ljekar je u 16:35 sati konstatovao smrt dječaka, a u 17:57 sati smrt djevojčice", potvrdio je za Klix.ba Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo.

Nefić je dodao kako je o ovom nesretnom slučaju obaviješteno Tužilaštvo Kantona Sarajevo čiji će tužilac izaći na mjesto događaja kako bi rukovodio uviđaj koji će obaviti policijski službenici Kantona Sarajevo.

Kako nezvanično saznajemo radi se o djeci jednog od uposlenika firme koji je došao završiti određene poslove u krugu kompanije. Djeca su se u međuvremenu igrala u blizini tovara pijeska kada je došlo do obrušavanja. Pokušali su ih spasiti mještani koji žive u blizini, ali već je bilo kasno.