Mjesto ubistva Tarika Silajdžića
0

Sarajevo: Bačena bomba na kuću, oštećen automobil

Sarajevo-x.com
Bačena bomba na kuću u ulici Safvet-bega Bašagića (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
U dvorište privatne kuće, u vlasništvu O. H, sinoć je oko ponoći bačena bomba. U incidentu nije bilo povrijeđenih osoba. Snažna eksplozija uznemirila je stanovnike sarajevske opštine Stari Grad.

"Pet minuta nakon ponoći službenici MUP-a KS obaviješteni su o eksploziji u dvorištu kuće O.H, u ulici Safvet-bega Bašagića 111. Na mjesto događaja upućena je policijska patrola koja je potvrdila navode. U incidentu nije bilo povrijeđenih osoba", rekao je za Sarajevo-x.com Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a KS.

Kako saznajemo, eksplozija bombe oštetila je fasadu na kući i automobil Peugeot 306, austrijskih registarskih oznaka, koji je bio parkiran u dvorištu.

U ovoj je kući, vlasništvu Hamde Osmanovića, prije četiri godine hicima iz pištolja ubijen 18-godišnji Tarik Silajdžić. Za ubistvo Silajdžiča osuđen je Kenan Demirović. On je presudom Sudskog vijeća Kantonalnog suda u Sarajevu dobio devet godina zatvora.

Ovo nije prvi bombaški napad na kuću u ulici Safvet-bega Bašagiča 111. Prije dvije godine, 28. februara također je bačena bomba na kuću u kojoj je ubijen Silajdžić.