Crna hronika
0

Saobraćajna nezgoda u Stocu

FENA
Stolac
Stolac
U protekla 24 sata na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 13 prijava građana koje se odnose na opći kriminal, saopćeno je iz MUP-a tog kantona.

U oblasti javnog reda i mira registrovan je jedan prekršaj, i to na području Mostara.

U oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je devet saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo ozljede za sada neutvrđenog stepena, dok je pet lica lakše ozljeđeno.

Jučer u 15. 05 sati dogodila se saobraćajna nezgoda u Stocu, u Ulici K.M. Viševića u kojoj su učestvovali Hasan K. (1983) iz Stoca s vozilom marke "golf", Tonko Š. (1960) iz Stoca s autobusom marke "volvo", Branislav K. (1977) iz Trebinja s vozilom marke "golf" i Nikola V. (1987) iz Trebinja s vozilom marke "golf". Povrede neutvrđenog stepena zadobio je vozač Hasan K. koji je prevezen u KBC Mostar. Upoznat je nadležni tužilac i izvršen je uviđaj.

Pripadnici PS Stolac jučer su podnijeli Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Mostar protiv N.D. (1981) iz Stoca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio radnje koje sadrže bitna obilježja krivičnog djela "oštećenje tuđe stvari". Naime, 14. maja ove godine uz brdo Križevac u Stocu oštećeno je osam, od četrnaest betonskih postolja, za postaje križnog puta, te je polomljena i odlijepljena zavjetna ploča koja se nalazi na vrhu brda Križevac unutar starog grada iza kamenog križa, stoji u saopćenju kantonalnog MUP-a.