Crna hronika
0

Saobraćajna nesreća na regionalnom putu Čitluk- Ljubuški

FENA
U protekla 24 sata na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 12 prijava građana koje se odnose na opći kriminal, saopćeno je iz MUP-a tog kantona.

U oblasti javnog reda i mira registrovana su 3 prekršaja, i to na području Mostara 2 i na području Prozor-Rame 1.

U oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je osam saobraćajnih nesreća u kojima je jedno lice smrtno stradalo, dok je jedno lice teže, a dva lica lakše ozlijeđena.

Jučer u 22.35 sati u PU Mostar je prijavio S.Č. iz Mostara da je od strane nepoznatog počinioca bačena ručna bomba u unutrašnjost neizgrađenog objekta u Ulici Ambre Miletića. Uslijed detonacije (od gelera) oštećena su dva vozila koja su bila parkirana na parking prostoru u neposrednoj blizini navedenog objekta. Pripadnici policije obezbjednili su lice mjesta. S navedenim je upoznat nadležni tužilac te je izvršen uviđaj.

Jučer u 11.15 sati dogodila se saobraćajna nezgoda u Ul. Kolonija u Konjicu. Učesnik nezgode je Danko D. (1988) iz Konjica s motociklom marke "java", koji je oštetio staklo na prodavaonici Trgoprodukt. Istom je pomoć pružena u Općoj bolnici Konjic gdje su mu konstatirane teže ozljede, nakon čega je pušten na kućno liječenje. Upoznat je nadležni tužilac i izvršen je uviđaj.

Jučer u 01.00 sati dogodila se saobraćajna nesreća na regionalnom putu Čitluk – Ljubuški, u mjestu Cerno (Industrijska zona), u kojoj je Daniel O. (1988) iz Međugorja s vozilom marke "audi 6" sletio s kolovoza te pritom smrtno stradao. Lakše ozljede zadobio je suvozač Stipe J. (1989) iz Bijakovića. Na lice mjesta pozvana je Hitna pomoć. S navedenim je upoznat nadležni tužilac i izvršen je uviđaj.

Radnici Odjela krim. policije PU Čapljina jučer su operativnim radom na terenu došli su do saznanja da je F.K. (1991) iz Vitine u općini Ljubuški 22. maja ove godine u dva navrata sa svog mobilnog telefona pozvao dežurnu službu PS Čapljina te dežurnom radniku dao lažnu obavijest da je u Srednjoj školi u Čapljini postavljena bomba. U prisutnosti radnice Centra za socijalnu skrb i predstavnika Srednje škole od F.K. je uzeta izjava, a o svemu je upoznat nadležni tužilac.

Jučer su pripadnici PS Čapljina podnijeli Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu protiv R.M. (1948) iz Počitelja i J.M. (1975), također ,iz Počitelja zbog postojanja osnova sumnje da su počinili radnje koje sadrže bitna obilježja krivičnog djela "šumske krađe". Naime, 21. aprila ove godine oko 16.30 sati od strane nepoznatog lica obavještena je dežurna služba PS Čapljina da nepoznata lica već tri dana vrše nelegalnu sječu drva u šumi zvanoj "Zabrana" te da izvoze drva koja lageruju na području Razizača, Počitelj brdo, odakle ih transportiraju za prodaju. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je zatekla prijavljene. Isti su s teretom propraćeni u Gnjilišta gdje su drva, uz potvrdu, predana radnicima Šumarije. Pripadnici krim. policije su zajedno s radnicima JP Šume H-B 22. aprila ove godine izišli su na lice mjesta i izvršili uviđaj. Uviđajem je utvrđeno da su posječena 102 stabla hrasta, odnosno oko 21,52 metra drva vrijednosti oko 1514 maraka, stoji u saopćenju kantonalnog MUP-a.