FUP
0

S. Ć. osumnjičen za krivotvorenje dokumenata

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Policijski službeniciF Federalne uprave policije (FUP) su u saradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) slobode lišili S. Ć. (1969.) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela - krivotvorenje isprave te posjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja.

Postoji osnov sumnje da je S. Ć. došao u posjed većeg broja bjanko obrazaca prometnih dozvola, registarskih tablica i drugih osobnih dokumenta, koje je, uz novčanu naknadu, za nekoliko osoba s prostora Federacije BiH izrađivao, odnosno krivotvorio dokumente te na taj način pribavljao protupravnu imovinsku korist.

Po nalogu Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres kuće S. Ć. i kod njega je pronađeno i oduzeto nekoliko pečata, dokumentacija s karateristikama vozila, pisaći stroj, pištolj i manja količina municije.

U toku su kriminalističko-operativne radnje u vezi s ovim slučajem, a osumnjičeni je, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predat Kantonalnom tužiteljstvu Sarajevo na postupanje, saopćeno je iz FUP-a.