Crna hronika
110

Rudarska nesreća u RMU Banovići: Traga se za jednim rudarom

Piše: Er. M.
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
U rudniku u Banovićima dogodila se nesreće u kojoj se prema prvim informacijama traga bar za jednim rudarom, potvrđeno nam je u RMU "Banovići".

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona kazali su nam kako je patrola poslana na lice mjesta. Navodno je do nesreće došlo uslijed odrona.

Glavni federalni rudarski inspektor Ferid Osmanović kazao je da se nesreća dogodila oko 13.30 sati na jednom od pripremnih gradilišta. U vrijeme nesreće na mjestu je bilo više radnika, ali su se svi oni uspjeli spasiti osim rudara koji je ostao zatrpan i za kojim se još traga.

On je kazao da je jedan od inspektora u jami i da već utvrđuje uzroke nesreće.

"Imam informaciju da je rudar rukovao mašinom s obzirom na to da je riječ o mehanizovanom radu i da je pokušao spasiti mašinu, međutim nije uspio", rekao je Osmanović.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Izudin Šarić kazao nam je kako se nesreća dogodila u dijelu čela Stari rad, te da se iz rudnika uspjeli izvući četvero rudara, a da je jedan ostao u jami.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

On je istakao i kako još uvijek nije poznato da li je rudar uspio otići do drugog izlaza u prostoriji ili se dio obrušio na njega. Dodao je kako su spasilačke ekipe, ekipe hitne pomoći i policija na terenu.