Crna hronika
0

RS: Zaplijenjen heroin, uhapšene četiri osobe

FENA
Četiri osobe koje su se bavile prodajom heroina uhapšene su tokom dvodnevne akcije centara javne sigurnosti Bijeljina i Banja Luka, dok je u toku potraga za još jednom koja je dio ove kriminalne grupe.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Centra javne sigunosti Bijeljina Vasilije Savić potvrdio je na pres-konferenciji u nedjelju u Bijeljni da je ovom organiziranom grupom rukovodio S. L., koji je nabavljao opojnu drogu i dijelio je osumnjičenima V. S., D. H. i N. S. da je prodaju krajnjim korisnicima.

Savić je kazao da je D. H. drogu prodavao na području Banje Luke, dok je uloga C. J., koji je u bijegu, bila da prepakuje, miksuje i "mjeri opojnu drogu".

Tokom pretresa stambenih i drugih objekata te vozila osumnjičenih pronađen je kilogram i 107 grama heroina, tri kilogama sjemena indijske konoplje, dvije digitalne vage za precizno mjerenje droge, putnički automobil marke „golf 2“ koji je služio za prijevoz droge, minijaturni uređaj za tonsko snimanje, priručna evidenciju o prodaji droge te izvjestan broj polica osiguranja, kopija ličnih karata, fotografija i falsificiranih putnih isprava.

Uhapšeni su, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima organizovanog kriminala, falsificiranja, kao i neovlaštenog prisluškivanja i tonskog snimanja, u subotu uvečer predani u nadležnost Okružnog tužilaštva Bijeljina.

Mediji u RS-u javili su, pozivajući se na nezvanične izvore, da su uhapšeni Slađan Lonco i Nadir Suljić iz Bijeljine, Denis Hodžić iz Banje Luke i Vujadin Stojanović, koji se sumnjiče za prodaju heroina, te za falsificiranje isprava i neovlašteno tonsko snimanje.