Crna hronika
7

Rogatica: Oteo poznanika jer mu je dugovao novac

Klix.ba
Ilustracija
Ilustracija
Na području Istočnog Sarajeva, općina Rogatica, u noći između srijede i četvrtka uhapšena je osoba inicijala M. J. zbog osnovane sumnje da je počinila otmicu.

Naime, žena inicijala Z. S. dan ranije je prijavila kako u mjestu Mesići u krugu preduzeća za preradu drveta M. J. prisilno drži njenog supruga M. S. zbog navodne neisplate novčanog duga.

"Odmah nakon prijave patrola policije je izašla na mjesto događaja, pronašla M. S. i prevezla ga u službene prostorije", saopćeno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Tokom obavljanja informativnog razgovora, oštećeni je rekao da ga je u utorak 7. juna, dok se nalazio u vozilu kojim je upravljao njegov prijatelj, otmičar presreo svojim vozilom, nakon čega ga je fizički napao, nasilno ugurao na zadnje sjedište i odvezao ga u mjesto Mesići.

M. S. je dodao kako ga je M. J. imao namjeru držati u tom mjestu sve dok mu ne vrati novčani dug.

Policija je oštećenog prevezla u Dom zdravlja gdje su mu sanirane zadobijene povrede, a potom je kontaktiran i dežurni tužilac kako bi se poduzele potrebne mjere u pronalasku i privođenju M. J.

U srijedu oko 23 sata otmičar je napokon pronađen i uhapšen, a u toku je rad na kompletiranju i dokumentovanju predmeta, nakon čega će protiv osumnjičenog biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu.