Crna hronika
0

Rogatica: Jedna osoba poginula i tri teško povrijeđene u saobraćajnoj nesreći

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Jedna osoba je smrtno stradala i tri lakše povrijeđene u saobraćanoj nesreći na dionici magistralnog puta M-5 Ustiprača - Višegrad, u mjestu Ljućevo, u općini Rogatica.

Do nesreće je došlo jučer oko 07.35 sati.

Policija je uviđajem utvrdila da je do nesreće došlo, najvjerovatnije kada je vozač Đ.T. koji je upravljao vozilom Fiat bravo, zbog neprilagođene brzine uvjetima i stanju puta, u lijevoj krivini tunela Ljućevo, izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u suprotnu saobraćajnu traku i udario u ivičnjak i zid tunela.

To vozilo je nakon udara počelo da klizi suprotnom saobraćajnom stranom i udarilo u Škodu oktavia, kojim je upravljao vozač L.D.

U ovoj saobraćajnoj nesreći teško je povrijeđena Z.T., suvozačica u voziluFiat bravo, koja je nakon što je prevezena u bolnicu Foča, oko 12.30 sati, podlegla od zadobijenih povreda, dok su lakše povrijeđeni vozači Đ.T. i L.D., te suvozač R.P.

Za vrijeme vršenja uviđaja koji je trajao od 07.45 do 11.30 sati, saobraćaj se odvijao naizmjenično, propuštanjem vozila jednom saobraćajnom trakom, saopćeno je danas iz CJB Istočno Sarajevo.