Dvije godine od nestanka
0

Roditelji i cijeli Višegrad traže Miloša Todorovića

Sarajevo-x.com
Dječak Miloš Todorović otišao se poigrati na obližnjem igralištu u blizini njegove kuće u Višegradu, no od tada je prošlo dvije godine, a on se nije vratio. Nesretni roditelji ipak ne gube nadu da će pronaći svog starijeg sina, te i dalje tragaju za njim.

Nesretnog novembarskog dana majka Slađana Todorović posljednji put je vidjela Miloša. Razigran, uzeo je loptu i izašao iz kuće, otišao na igralište i više se nije vratio.

"Čekala sam Miloša, misleći da se zaigrao i zaboravio na školu, međutim, kad se nije vratio ni do 13 sati, prijavila sam njegov nestanak", ispričala je tada Miloševa majka.

Policija je odmah pokrenula istragu. Dječakova lopta je pronađena dva metra od obale Drine, te se sumnjalo da je Miloš pao u rijeku, s toga su u potragu za nestalim dječakom angažovani kako policajci tako i ronioci specijalne jedinice MUP-a RS iz Banje Luke.

Neki od svjedoka su tvrdili kako su dječaka vidjeli kako sam sjedi na obližnjem igralištu, dok je grupa mladića koja je tog dana sjedila u kafiću nadomak rijeke tvrdila kako su u jednom trenutku u vodi ugledali kako neko pokušava da pliva, no nisu reagovali jer su smatrali da im se pričinjava, odnosno da su u vodi ptice.

Uzalud je danima pretraživana rijeka Drina i donje drinsko jezero. Miloš nije pronađen.

Roditelji, Mitar i Slađana ni jednog trenutka nisu povjerovali u to da je njihov sin pao u rijeku, jer tvrde da se Miloš plašio vode i nikad nije prilazio rijeci, te sumnjaju da se radi o otmici.

"Tog dana u Višegradu je bilo cigana više nego ikada prije. Sumnjamo da je otet", kazao je tada dječakov otac Mitar Todorović.

No, ni sada, dvije godine od Miloševog nestanka roditelji nemaju nikakvu informaciju o sinu, zbog čijeg školovanja su i doselili u Višegrad iz sela Valetovo.

Ipak, oni ne gube nadu i nastavljaju potragu za nestalim sinom, a u tome im nesebičnu pomoć pružaju i Višegrađani.

"Miloš je nestao prije dvije godine i od tada, pa sve do danas nije pronađen. Njegovi roditelji su dobivali razne informacije o sudbini sina, no ništa od toga nije potvrđeno. Slađana i Mitar su veoma siromašni i nisu u mogućnosti da puno toga urade kako bi pronašli svog sina", kazao je Zoran Maksimović koji će 6. novembra u Višegradu sazvati konferenciju povodom godišnjice nestanka malog Miloša, te zamolio javnost da reaguje ukoliko posjeduje bilo kakvu informaciju o nestalom dječaku.