Crna hronika
0

Riješen slučaj eksplozije na Palama

FENA
Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo podnio je nadležnom tužilaštvu dopunu izvještaja o počinjenom krivičnom djelu izazivanje opće opasnosti i pokušaja iznude protiv D. Đ. (1984.), nastanjenog u Kruševcu, Republika Srbija.

Prijavljeni se tereti da je u neutvrđenom periodu podmetnuo eksplozivnu napravu pod vozilo ''fiat-panda'', vlasništvo Doma zdravlja Pale koje je koristila M.K.T., direktorica navedene zdravstvene ustanove.

Postavljanjem eksplozivne naprave 22. jula 2006. godine oko 03.00 sati došlo je do eksplozije usljed koje je vozilo totalno uništeno.

Imenovani je u više navrata (prije ili poslije eksplozije) u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist pozivao direktoricu upućujući joj ozbiljne prijetnje koje su se odnosile na ugrožavanje njenog života i članova njene porodice, pokušavajući joj na taj način iznuditi 30.000 eura.

Nakon eksplozije automobila D. Đ. je također uz ozbiljne prijetnje po život pokušao iznuditi i 15.000 eura od D. K., koji stanuje u istom ulazu u susjedstvu spomenute direktorice, saopćeno je u ponedjeljak iz MUP-a RS-a.